Preskoči na glavno vsebino
Praznični delovni čas: Sobota 27.4. 10.00-19.00

Vse o tennis zapestnicah

Vse o tennis zapestnicah

Verjetno ste že slišali za izraz tennis zapestnica, vendar se morda še vedno sprašujete, kaj točno pomeni. Tennis zapestnice so klasičen kos nakita, ki bi ga morala imeti vsaka ženska. Odlikujeta jih osupljiva preprostost in čudovit sijaj.

Najpogosteje so sestavljene iz ene vrstice diamantov, vseh enake oblike, v barvi rumenega ali belega zlata. Seveda pa so obstajajo tudi variacije tipične diamantne zapestnice, kot so kamni nenavadnih oblik, različnih barv ali izmenjavanje oblike in barve diamantov.

Poglejmo si zgodovino tennis zapestnice ter kako so postale pomemben modni nakit, pomen teh zapestnic kot statusnega simbola ter kako najti pravo diamantno zapestnico zase.

Zgodovina tennis zapestnic

Obstaja kar nekaj različic zgodbe o tem, kako so zapestnice dobile poimenovanje tennis zapestnica. Tennis zapestnice, kot jih poznamo danes, so obstajale že v 20. letih prejšnjega stoletja, vendar so vrhunec svoje popularnosti dosegle v 70. letih.

Sedemdeseta leta so prinesla večjo pozornost nakitu in njegovo vključevanje v sproščeni slog oblačenja, kot je kombiniranje diamantov z jeansom. Koncept 'skromnega razkošja' je postal izredno priljubljen, kar so sprejeli tudi visoko cenjeni oblikovalci in začeli izpolnjevati zahteve ljudi.

Še vedno pa nismo odgovorili na glavno vprašanje – zakaj se zapestnicam reče tennis zapestnice? Zanimivo je, da ima poimenovanje tudi dejansko zvezo s tennisom! Zapestnica naj bi dobila ime po teniški zvezdnici Chris Evert, ki je bila znana po svojih športnih dosežkih na igrišču, veljala pa je tudi kot modna ikona.

Chris Evert s tennis zapesrtnico

Na igrišču je nosila diamantno zapestnico med večino svojih tekem in med eno izmed njih je zapestnico izgubila. Sodnikom je povedala, da je izgubila svojo 'teniško zapestnico' in zaprosila, naj se tekma začasno ustavi, dokler je ne najde. Odtlej so te diamantne zapestnice dobile ime tennis zapestnica in so našle svoje mesto v škatlah z nakitom številnih žensk po svetu.

Tennis zapestnice kot statusni simbol

Tennis zapestnice so elegantne in lepe. So preproste in subtilne, vendar s svojim sijajem dodajo dotik glamurja vsaki opravi. Kombiniramo jih lahko z najboljšo formalno obleko pa tudi s preprostim topom in kavbojkami.

Čeprav mnogi modni poznavalci verjamejo, da bi morala vsaka ženska imeti diamantno tennis zapestnico, je ne nosi vsaka. Zaradi tega jih pogosto vidimo kot statusni simbol in simbol elegance, ki jih nosijo le tiste ženske, ki so dovolj elegantne in pomembne, da si jih lastijo. Tudi v trgovini Patrizia trdno verjamemo, da ne bi smelo biti tako – tennis zapestnica bi morala krasiti zapestja prav vseh žensk! 

Kako naj se tennis zapestnica pravilno prilega?

Različne vrste zapestnic so namenjene različnim načinom nošenja, zato ni nenavadno, se bo marsikatera izmed vas vprašala, "Kako izbrati zapestnico, ki se bo pravilno prilegala?"

Tennis zapestnice ne smejo biti tesne na zapestju. Namenjene so premikanju in drsenju gor in dol po zapestju med gibanjem. Vendar pa je pomembno, da niso preveč ohlapne, saj lahko to povzroči, da se izgubijo ali zlomijo.

Če iščete pravo dolžino, poskrbite, da zapestnica ne zdrsne z zapestja brez odpenjanja. Prepričajte se tudi, da ne gre previsoko po roki in ni pretesna. Najboljši trik za preverjanje ustreznosti velikosti je, da lahko med zapestje in zapestnico stlačite en prst.

Iskanje prave diamantne tennis zapestnice zase

Sedaj, ko smo spoznali, od kod izvira ime teh posebnih zapestnic, se vam zagotovo poraja vprašanje, kakšno zapestnico izbrati. Ali želite nekaj preprostega in izjemno klasičnega ali pa raje bolj razkošen in edinstven dizajn?

Diamantna zapestnica veliko pove o vašem slogu, zato je pomembno, da izberete tisto, ki vam najbolj ustreza. Pomembno je tudi, kako želite nositi zapestnico in kaj nameravate početi med nošenjem. Na primer, če želite nositi tennis zapestnico vsak dan, boste želeli nekaj vsestranskega in malo bolj subtilnega. Če pa jo nameravate nositi le za formalne dogodke, lahko izberete bolj razkošen dizajn in videz.

Ne pozabite upoštevati tudi svojega modnega sloga – je ta bolj retro in vintage ali pa ste oseba, ki raje ima bolj sodoben videz? Ali vam je všeč preprosta eleganca osnovne diamantne zapestnice ali želite nekaj, kar bo zaradi svoje posebnosti pritegnilo številne poglede? V Trgovini Patrizia vam bodo prijazne prodajalke z veseljem priskočile na pomoč in vam pomagale izbrati zapestnice, ki bodo dodale piko na i vašemu videzu.

Kako kombinirati tennis zapestnico z uro?

Kombiniranje ure in tennis zapestnice je lahko fantastičen način za popestritev videza. Izberite kateri koli stil ure, ki se ujema z dizajnom vaše tennis zapestnice. Če je vaš celoten videz bolj zadržan in uraden, morda ne boste želeli kombinirati športne ure z diamantno tennis zapestnico.. Če je vaš stil bolj drzen, pa je eksperimentiranje seveda zaželeno!

Tennis zapestnice s cirkoni

Tennis zapestnica s cirkoni je nepogrešljiv kos nakita za vsako posebno priložnost. Čist in eleganten dizajn je še posebej priljubljen pri nevestah in družicah, saj se lepo dopolnjuje s svečanimi oblekami. Pričara subtilen sijaj, ki se popolnoma zlije s pravljičnim vzdušjem poročnega dne ali drugih pomembnih dogodkov. 

Tennis zapestnice s cirkoni

 

Plastenje zapestnic

Kaj je še boljše od ene bleščeče zapestnice? Dve! Kombinirajte dve ali več tennis zapestnic in zablestite. Ne le, da izgleda izjemno privlačno, ampak tudi dodaja več dimenzije in globine vašemu celotnemu videzu. Bodite drzni, izrazite svojo osebnost in se prepustite sijaju, ki ga prinaša kombinacija več tennis zapestnic na vašem zapestju.

 

Plastenje različnih zapestnic

Patrizia: Eleganca in Kvaliteta

Ko nosite tennis zapestnico, izžarevate moč, samozavest in izkazujete zavedanje lastne vrednosti. Tennis zapestnice so izjemno modne, sledijo trenutnim trendom in hkrati predstavljajo žensko moč obogateno z nežno prefinjenostjo.

Trgovina Patrizia je sinonim za brezhibno kakovost in eleganco. Ponudba tennis zapestnic vključuje najnovejše modne trende in klasične kose, ki nikoli ne zastarajo. Ne glede na to, ali iščete nekaj subtilnega za vsakodnevno nošenje ali dramatičnega za posebne priložnosti, v trgovini Patrizia boste zagotovo našli popoln kos, ki bo poudaril vašo osebno eleganco.